Om Blommor 4U

Hej!


Så roligt att du hittade hit. Vi heter Lena och Michelle och tillsammans med våra medarbetare erbjuder vi livskvalité i form av blommor och inredning samt giftfria leksaker i en vacker butik i Bagarmossen.

Vi gör binderier till livets alla tillfällen, förmedlar blommor via Florister i Sverige över hela Sverige och brinner alltid lite extra för det som är närodlat och genomtänkt.

I vår butik hittar du ett brett utbud av eko, fairtrade, miljömärkt, närodlat och klimatsmart. Vi vill alltid kunna erbjuda våra kunder blommor och varor som är odlade och tillverkade med omsorg för miljö och arbetare.

Många av butikens krukväxter köper vi från lokala odlare. Järfälla, Ekerö, Tungelsta och Rimbo är några exempel. De svenska odlarna har väldigt strikta regler för vilka medel de får använda i sina växthus, till skillnad från utländska odlare. Det känns bra att lämna så få fotspår som möjligt så att framtida generationer också får njuta av vår fantastiska natur och miljö.

Vi tittar alltid extra noga om det finns miljömärkta blommor när vi handlar in till butiken. Vi försöker också i den mån det är möjligt att handla närodlat.

Alla frön köper vi från Impecta Fröhandel, i sörmländska Julita. Här har vi hittat kvalitetsfröer till ett bra pris för våra kunder och även möjlighet till ekologiskt sortiment.

Choklad köper vi från Malmö Chokladfabrik och Österlenchoklad, som båda har väldigt god choklad och dessutom är ekologisk. Malmö chokladfabrik är den enda nötfria chokladtillverkaren i Sverige. Båda importerar sina kakaobönor från kakaoplantage med schyssta villkor. 

Vi säljer glass från Guteglass som gör sin glass på naturliga råvaror utan tillsatser. Den är dessutom fantastiskt god.

Svensk kvalitetslakrits från Haupt utan e-ämnen och konstigheter stoltserar i fina burkar vid disken och från familjeföretaget Klockargårdens hittar du ekologiska tvålar.

En annan väldigt bra produkt vi säljer är bokashi-kompost. Samma  leverantör har också  EM rengöringsspray, "Wipe and Clean" gjort av naturliga mikroorganismer. Även dessa hittar du hos oss.

Du alltid är välkommen in om du behöver en kruka, är sugen på choklad eller bara vill säga hej. Vi och våra medarbetare väntar!

Med blomstrande hälsningar
Lena Wolgast och Michelle Pernemar,
Butiksägare och florister.


Foto: Linda Rehlin

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.