Barnssaker / Toys

Vi har valt ut leverantörer som har bra, roliga och pedagogiska samt giftfria produkter för barn. I vårt sortiment ingår babyprodukter samt leksaker, pussel och böcker för barn upp till ca 10 år. Visa produkter säljer vi även i vår webshop. Klicka här för att komma till försäljning av leksaker

Brigbys

Att få arbeta för barn är en förmån och ständig utmaning vi på tycker Brigbys. Reaktionen från barnen är direkt och genomärlig. Men här finns också ett stort ansvar. Kvalitet och funktion är självklara förutsättningar för oss, det finns inga alternativ eller genvägar.


Vi vill göra vårt bästa för att ta ansvar för hela kedjan från tillverkare, till distributörer, till detaljister, kunder och till slut barnen som ska få leka, tryggt och säkert.  Att vara delaktig i kedjan runt familjen Brigbys ska vara omgärdat av schyssta villkor för alla parter.BabyNord

BabyNord ställer höga krav på de produkter de väljer att arbeta med. Det ska vara produkter som ligger oss varmt om hjärtat och som underlättar eller förgyller vardagen för gravida, föräldrar och barn. 


GOTS 

Vissa av BabyNords produkter är GOTS certifierade.

GOTS står för Global Organic Textile Standard. GOTS-certifieringen visar på miljötänk och socialt ansvar i hela kedjan, från odling, beredning och tillverkning till färdig produkt.

 För GOTS-certifiering ställs krav på arbetsmiljö och sociala rättigheter för de som arbetar i de olika leden. Med en GOTS-märkt produkt kan du vara trygg i att produkten är rättvist producerad, att arbetare fått rättvist betalt och arbetar under goda arbetsförhållanden.

Läs mer här
Ekoleko

Våra varor är noga utvalda och gjorda av de finaste naturmaterial. De är helt fria från alla bisfenoler, ftalater och andra ohälsosamma kemikalier.


Miljömedvetenhet Det är viktigt att våra leverantörer har en miljömedvetenhet i alla led.

Närproducerat Vi väljer gärna svensk- och Europaproducerade saker där det går.

Rättvis handel Det är en självklarhet att alla som arbetar med tillverkningen av produkterna behandlas humant. Transparens är viktigt.Fahrmans

Erbjuder ”bra” leksaker, för genom leksakerna ska barnet kunna lära och utvecklas. 

Genom att produkterna är välgjorda och hållbara, samtidigt som lekvärdet står i fokus, ska barnet kunna ha glädje av sin leksak länge. Den ska till och med kunna vara till glädje för nästa generation och på detta sätt sparar vi på jordens resurser. 

Vi har ett stort sortiment av helt ekologiska produkter. 


De leksaker som kommer från andra delar av världen är ofta tillverkade som Fair Trade. Det innebär att arbetarnas villkor är extra noga kontrollerade och flera av våra tillverkare är även involverade i olika typer av sociala projekt. Vi har också många tillverkare i Europa.JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.