Bokashi

Hur fungerar det?

  • Det sker ett samarbete mellan matavfallet och mikroorganismerna i bokashiströet:
    matavfallet ger näring till mikroberna som sedan växer i antal och jäser samtidigt som de förökar sig.
  • Matrester fermenteras istället för att ruttna – precis som när man syrar grönsaker.
  • Under processen bildas en mängd enzymer, vitaminer, aminosyror, spårämnen, växthormoner och organiska syror.
  • När hinken jäst färdigt och innehållet grävs ner i jorden tar maskar, insekter och jordbakterier över och förvandlar matavfallet till mull i en accelererad kompostering. Jordens mikrobiella liv ökar och det blir mer näring som är lättillgänglig för växterna.

Det är enkelt att börja med Bokashi!

Vårt Bokashi-startkit gör det möjligt för dig att komma igång direkt. Nu kan du ta hand om alla dina matrester och omvandla dem till levande jord.  Startkitet innehåller två 16 liters Bokashi-hinkar och 1 kg Bokashiströ.

Bokashi kökskompostering är ett nytt sätt att ta hand om matavfall och hjälpa både trädgården och miljön. 

Bokashitekniken är ett enkelt sätt att kompostera dina matrester direkt i köket. Utan dålig lukt. Efter att avfallet fermenterats i hinken, grävs det ner i jorden och ger näring till hela din trädgård. Din insats bidrar positivt till miljön genom att öka mikrolivet i jorden och minska utsläpp av klimatgaser.









Kom förbi så berättar vi gärna mer!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.